Ünnepi előszó az 50. szám elé - Gulyás, László (Közép-Európai Közlemények, 2020)
Jelentős és fontos eseményhez érkezett folyóiratunk, a Közép-Európai Közlemények. Mondhatni mérföldkőhöz! Ez a lapszám, melyet most az olvasó a kezében tart, a No 50 sorszámot viseli! Ezért alapító főszerkesztőként úgy gondolom, hogy ezen a ponton érdemes megállni, visszatekinteni az elmúlt tizenhárom év 49 számára, és egy rövid értékelést adni az eddig bejárt utunkról.