Kultúra, közvetítés, generációk. Önkéntesség a Móra Ferenc Múzeumban - Kovács-Krassói, Anikó (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2024)
Az utóbbi években egyre inkább elterjedőben van az önkéntesség gyakorlata Magyarországon és világszerte egyaránt. El lehet jutni a világ legkülönbözőbb országaiba rövidebb-hosszabb időre, bekapcsolódni egy-egy szervezet, intézmény vagy akár egy család mindennapjaiba. Nem szükséges azonban távolra utazni az önkéntes munka lehetőségéért, számtalan intézmény munkájába be lehet csatlakozni akár közvetlen környezetünkben is. Tanulmányomban a szegedi Móra Ferenc Múzeum önkéntes képzését és programját középpontba állítva kívánom bemutatni az önkéntes munka különböző aspektusait, valamint magyarországi törvényi hátterét.