Közösen a Klebelsberg-telep közösségéért - Királykuti, Anna (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2023)
Szeged Klebelsberg-telepen egy olyan sajátos közösség van jelen, amely különösen fontosnak tartja a múlt értékeit és a lokális örökséget. Klebelsberg Kuno nagy hatással volt a településrész fellendülésére is, ezért a helyi közösség máig megemlékezik a munkásságáról. Napjainkban a telepi közösségben elsősorban az idősebb lakosok számára fontosabb a hagyományok és a Klebelsberg iránti tisztelet megőrzése. Problémát jelent, hogy a fiatalabb generáció kevésbé kapcsolódik be a hagyományok ápolásába és a közösségi életbe. Újvári Edit Tanárnővel egy TDK dolgozat keretén belül végeztünk kutatást a városrész közösségéről, hagyományairól, illetve megoldást kerestünk a helyi generációs problémára is. Kidolgoztunk egy fiataloknak szóló programot, amely őket is bevonja a lokális értékek megőrzésébe, s mindezt meg is fogjuk valósítani. Közös munkánk eddigi eredményei személyes és szakmai szempontból is meghatározóak számomra, s a munkánk folytatása is biztosan újabb közös sikereket fog eredményezni.