Milyen a jó vezető? : A vezetéselméletek evolúciója - Keczer, Gabriella (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2023)
A vezetővel kapcsolatos elvárások, az ideális vezető képe folyamatosan változott a közgondolkodás, a társadalmi, gazdasági körülmények és kihívások függvényében. Tanulmányomban a vezetői tulajdonságok, a vezetővel szembeni elvárások alakulását mutatom be dióhéjban a 19. század közepére jellemző “nagy ember” eszmétől a klasszikus és modern vezetési modelleken át a legfrissebb, már a pandémiára is reflektáló elképzelésekig.