Képek a Kádár-korszakról : Az Enyedi-fotógyűjtemény újjászületése a digitális térben - Medgyesi, Konstantin (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2023)
A tanulmányban azt vizsgáljuk, hogy a rendszerváltozás után évtizedekkel milyen társadalmi-kulturális folyamatoknak köszönhetően alakulhatott ki egyfajta posztmodern reneszánsza a Kádár-korszakot illusztráló fotóknak. Úgy véljük, az Enyedi-gyűjtemény újrapozícionálásához szükséges szociológiai előfeltétel volt az, hogy a puha diktatúra alatt fiatal korosztályok, a ma nyugdíjasai elfoglalták helyüket napjaink közösségi médiatérében.