A tudástranszfer újszerű lehetőségei a virtuális és kiterjesztett valóság segítségével - Petzné Tóth, Szilvia; Csiszár, Viktória (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2023)
A mai világban az oktatási környezet, oktatási módszerek napról-napra változnak. Virtuális környezetben képesek vagyunk saját magunk és környezetünk megjelenítésére is a tevékenységeken keresztül. A diákok távolabbi helyekről is meg tudják magukat jeleníteni, képesek a többiekkel együtt interaktívan dolgozni. A hagyományos online környezethez képest lényegesen bővül az oktatási környezet megjelenítési lehetősége, a valós térhez hasonló 3D-s térbeli megjelenítés segítségével. A virtuális oktatási környezetben végbemenő tanítási-tanulási folyamatokat segítő gyakorlatokat, feladatokat kívánunk bemutatni írásunkban, megadva az oktatási, visszacsatolási lehetőségeket is.