Közelítések a művészetfilozófia és interpretáció alternatívái között : Horváth Nóra és Mitnyán Lajos eszmecseréje - Újvári, Edit; Horváth , Nóra; Mitnyán, Lajos (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2022)
Folyóiratunk 2021. 1–2. számának szerzője, Horváth Nóra, és publikációjának egyik lektora, Mitnyán Lajos véleménykülönbségéből indul ki az alábbi közelítési kísérlet. Horváth Nóra Az átjárhatóság fogalmának jelentésrétegei Frenák Pál művészetében című tanulmánya és annak lektori véleményezése elsősorban művészeti alkotások és filozófiai nézetek közötti kapcsolat megragadásának és megítélésének, valamint a műalkotások elemzésének módszertani problematikáját vetette fel.