Könyvtári téráthelyeződés, és ami ebből a pandémia után következik - Dani, Erzsébet; Szabó, Dóra (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2022)
A tanulmány fókuszában a könyvtári terek átrendeződése áll, különös tekintettel a „harmadik helyre” és a pandémiás időszakra. A szerzők a térátrendeződés elméleti kérdéskörét prezentálva, a digitálisharmadik-tér jellemzőit fogalmazzák meg, és egy konkrét intézmény (Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár) forgalmi és statisztikai adatait elemezve próbálnak adekvát választ adni a feltett kérdésekre