Jógyakorlatok a koronavírus-járvány idején a gyulai Erkel Ferenc Művelődési Központban - Repisky, Dániel (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2022)
A koronavírus járvány nagy befolyással van a személyes kapcsolatokra. Kutatásomban azt járom körül, hogy az Erkel Ferenc Művelődési Központ aktív csoportjainak szokásaira és tevékenységeire milyen hatással van. A dolgozatom célja, hogy világosabb képet kapjak arról, hogy a közösségek milyen módon reagáltak erre a helyzetre: közelebb hozta vagy eltávolította a csoportokat a pandémia a gyulai közművelődési intézménytől. Ezen felül pedig arra is keresem a választ, hogy milyen jó gyakorlatok születtek a korlátozások alatt a kulturális szférában. A célcsoportom részben a gyulai Művelődési Központ közösségei, amelyeket papír alapú kérdőívezéssel kerestem meg, illetve az eredményeket összehasonlítottam a Csabagyöngye Kulturális Központtal, Békés megye másik kiemelkedő közművelődési intézményével, ahol interjú keretében vizsgáltam az ott működő közösségek aktivitásának változásait. A kutatásom összességében a pozitív, hasznos megoldásokat keresi, amelyekkel a közművelődési terület reagált a járvány kihívásaira.