Szimbólumszövő: Újvári Edit születésnapjára. - Urbanik, Tímea (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2023)
Szimbólumok szövik át az életünket, olvasmányainkat, kultúránkat, gondolkodásmódunkat, mégsem értjük, tudjuk pontosan egyik-másik szimbólum jelentését. Meg lehet fejteni és újra meg újra lehet tanulni a szimbólumokat. Ehhez nyújt segítséget egyfajta szótárként, tárként a Szimbólumtár. Újvári Edit több művelődéstörténeti kézikönyv szerkesztője, szerzője, többféle tudományos közösség tagja. A szimbólumok jelentéseit felgöngyölítő munkája a szövés tevékenységét idézi fel szimbolikus formában.