A szemiotikai szintaktikai elemzés lehetőségeiről és jelentőségéről - Szívós, Mihály (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2023)
Jelen tanulmányban elsősorban a szemiotikai szintaktikával szeretnék foglalkozni, amely, mint részdiszciplína, jelenleg erősen elhanyagolt és ezért nagyon sok félreértés övezi. E félreértések egyike abból ered, hogy nincs tisztázva az, milyen kapcsolat van közte és főleg a nyelvtudományban honos szintaktika között.