Erzsébet királyné a Covid árnyékában : – a szegedi Sisi-kiállítás tanulságai - Medgyesi, Konstantin (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2022)
A 2021-es covid-újranyitás markáns attrakciója volt a szegedi Móra Ferenc Múzeumban a Sisi-tárlat. A több mint 43 ezer látogató által a kiállítás minden idők ötödik legnézettebb szegedi tárlata lett. Azt állítjuk, hogy a nehéz covidos időszakban a látogatók igényelték a kulturális élményeket és a Sisi-tárlat ezt az élményfaktort biztosította. Szintén fontos tényező, hogy önmagában az Erzsébet királyné történeti brand elegendő felhajtóerőt biztosított a sikeres kiállításmenedzsment számára. A tanulmányban elemezzük a kiállítás létrejöttének kontextusát, a tárlat sajtókommunikációját, s számba vesszük a kiállításhoz kapcsolódó kulturális események tapasztalatait. Azt is bemutatjuk, hogy miként állt össze a kiállítás témakínálata, amely képes volt tízezrek érdeklődését felkelteni.