Vizuális önkifejezési lehetőségek az újmédiában: Uniformizálódik-e a (képi) kommunikáció? - Pusztai, Virág (Közösségi Kapcsolódások - tanulmányok kultúráról és oktatásról, 2021)
A közösségi oldalak és az azonnali üzenetváltó alkalmazások az önkifejezés részévé tették az emotikonokat, a matricákat, a GIF-eket, az internetes mémeket. A privát fényképek funkciója is megváltozott, amennyiben azok elsődleges célja már nem az emlékek megőrzése az utókor számára, hanem a jelen történéseinek prezentálása, az átélt élmények megosztása, olykor a verbális üzenet kiváltása. A tanulmány azt vizsgálja, hogy ezen új, vizualitáson alapuló, és a globális trendek által erősen befolyásolt kommunikációs rítusok mennyire kedveznek az egyéni önkifejezési módoknak, illetve megjelenhet-e bennük lokális színezet.