Konkurenciaelemzés szükségessége és néhány módszere - Benkő-Kiss, Árpád (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2024)
A versenyző piacon tevékenykedő vállalatok folyamatosan ki vannak téve a versenytársak hatásainak. A konkurencia folyamatos jelenléte vagy felbukkanása folyamatos alkalmazkodást igényel a vállalattól. Érdemes tehát elemezni a versenytárs(ak) hatásait, tevékenységeit. Konkurenciaelemzésnek hívjuk azokat az elemzési technikákat, amelyek segítségével objektívan tudjuk értékelni a versenytársakat, azok viselkedését, és ennek segítségével megtalálhatjuk a saját válaszainkat a kihívásokra.