Egy egyedi szoftver cégeknél történő használatának következményei - Lendvai, Edina; Borbás, Anna (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2024)
A mikro-, kis- és közép vállalkozások (KKV) eredményességének szempontjából egyre fontosabb a digitalizáció. Új eszközökkel, új eljárásokkal jobb eredményt lehet elérni. Kutatásunk célja az volt, hogy megvizsgáljuk az alkalmazottak és cégvezetők digitalizációval való kapcsolatát és egy egyedi fejlesztésű szoftverrel bemutassuk a digitalizáció elfogadottságát és hatékonyságát. Ennek érdekében strukturált interjúkat készítettünk, illetve mértük a programcsomag hatékonyságát is. A „Rögzítő programcsomag” szignifikánsan gyorsabb munkafolyamatot garantált az adatrögzítéskor. (54 sec vs. 107 sec, p<0,01). Összegzésképpen elmondható, hogy a munkahelyeknek érdemes lenne fejleszteni a munkavállalók digitális készségeit, különös tekintettel az idősebb és alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkező munkatársakra, illetve az egyedi szoftverek fejlesztése támogatja a KKV-k működését.