Csapatépítő programok hatása a vállalaton belüli kommunikációra és a munkahelyi légkörre - György, Hampel; Mendlerné Oszmayer, Ágnes; Zsótér, Brigitta (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2024)
A csapatépítő programoknak, közösségi eseményeknek fontos szerepe van egy vállalkozás életében. A munkavállalók egymással való jó kapcsolata megkönnyíti a kommunikációt és jobb minőségű munkavégzést, produktumot eredményez. A családias környezet és jó munkakörülmények hozzájárulnak a dolgozói elégedettséghez, vállalat iránti elkötelezettségéhez. Egy dél-alföldi élelmiszerfeldolgozó kisvállalkozás munkavállalóinak körében felmérés készítettünk arról, hogy hogyan értékelik a vállalatvezetés elmúlt 3 évben tett ilyen irányú törekvéseit. A felmérés eredményei alapján a dolgozók pozitívan értékelik a csapatépítő, közösségformáló szándékkal bevezetett programokat. Szívesen vesznek részt a programokon, javult a cégen belüli kommunikáció és a munkahelyi légkör is.