Trendek a szilárdhulladék-gazdálkodásban - Csipkés, Margit (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2023)
A technika és technológia fejlődésével egyre jobban előtérbe kerülnek a keletkező hulladékok energiagazdálkodásba való bevonási lehetőségei. Azon anyagoknál melyek újra feldolgozhatók lehetőség nyíljon ezen anyagokból újabb hasznosítható termékeket előállítani. A hulladék feldolgozása energiává kényelmes megoldás lehet a környezetterhelés, az energiatermelés, illetve az energiamodellek esetében is. Az általam tanulmányozott energia modellek mindegyike a hulladék rendelkezésre állásán és a hulladék típusán alapult. Mivel napjainkban egyre nagyobb szerephez jut a vidékfejlesztés, így el kell gondolkodni azon, hogy a hulladéktermelés mellett milyen módon lehet a hulladékunkból legjobban kivonni az energiát, illetve milyen feldolgozási lehetőségek vannak az új termékek előállítására hulladékból. A cikkem elkészítésével célom, hogy felhívjam a környezetünkben szereplő hulladékok felhasználási lehetőségeit, illetve rámutassak arra, hogy egy átgondolt technológia alkalmazásával a keletkező hulladékok is bevonhatók a fenntartható energiagazdálkodásba.