Excel VBA alkalmazás fejlesztése komplex szám gyökeinek kiszámítására - Fabulya, Zoltán (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2022)
Komplex számokkal műveletek végzését már számológépeink is támogatják. Viszont a gyökvonás csak egyetlen eredményt ad, még számítógépes programokkal is, annak ellenére, hogy annyi különböző komplex számot kellene kapnunk, ahányadik gyököt vonunk. Ezért szükséges kifejleszteni az Excel táblázatkezelő program Visual Basic for Applications szolgáltatásával egy gyökvonást elvégző alkalmazást, mely az összes eredményt megjeleníti. A felhasználóbarát kezeléshez egyetlen űrlap biztosítja az adatok megadását és az eredmények megjelenítését különböző vezérlők segítségével. Az alkalmazás lehetőséget ad a komplex számok kanonikus, trigonometrikus és exponenciális alakja esetén is a használatra, támogatja a megjelenített számok könnyebb értelmezéséhez a gyökös formát, valamint a szögek esetén a fok és radián mértékegységet a Pi karakter (π) felhasználásával.