A közpénz változó szerepe és funkciói - Nagy, Sándor (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2015)
A közpénz fogalmának pontos meghatározása - jellemzőiből fakadóan - nem könnyű feladat. Számos megközelítés született, de a komplex rendszerekben való elhelyezése még nem történt meg. A közpénz funkcióinak összegzésekor, szintetizálásakor erre is tekintettel voltam, és utaltam pár olyan jelenségre, amelyek kialakulhatnak a közösségi források megszerzésére irányuló törekvésekből.