Duálgépek használata a dendromassza termelésben - Horváth, Attila László; Vágvölgyi, Andrea; Szakálosné Mátyás, Katalin (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2019)
Egy Ponsse Buffalo Dual gép vizsgálatára került sor 3 erdőrészletben, hasonló terep- és állományviszonyok mellett. Az első két esetben harveszter üzemmódban dolgozott a gép, óránkénti teljesítménye produktív időben meghaladta a 18 ill. a 22 m3-t. Forvarder üzemmódban a gép teljesítménye – produktív időre vetítve – 16 m3/h-ra adódott.