Kritikus nyersanyag stratégia - Horváth, Ágnes (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2019)
Az Európai Unióban 2002-ben megjelent WEEE (az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló) irányelv, valamint az azt követően megjelent stratégiák, a Kritikus Nyersanyagok és a Körforgásos Gazdaság Stratégiái a másodnyersanyagok növekvő használatát célozták meg, ezáltal erősítve Európa nyersanyag politikai helyzetét. A cikk a kritikus nyersanyag stratégiát foglalja össze, ad rálátást a kritikusnak ítélt nyersanyagok módszerére, hátterére.