Az elektromos hajtásé a jövő? Mikor, hol, hogyan és mennyiért? - Tóth, István Tibor (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2019)
Az a meglátásom, hogy sajnos elég sok elfogult, valamely szempontból prekoncepciós „elemzés” létezik és születik a témában, melyek számításában jelentős hiányosságokra utaló eredmények is szerepelnek. Mindez alkalmas az arra fogékony érdeklődőket félrevezetni, gondolataiban összezavarni, esetleg irányítani. Mert könnyebb az érdemi kritikai értékelésnél egy hivatkozás alkalmazása. Célom nem a meggyőzés és az irány megjelölése, inkább ellenkezőleg, a szükséges mértékű elbizonytalanítás, az elmélkedésre ösztönzés, hogy próbáljuk meg több szempontból is megvizsgálni a címbeli, korunkban egyre inkább divat- és üzletijelleget öltő témakört. Ezt szolgálják a kérdések és a kérdésekben megfogalmazódó következtetések sora is. Több szem többet lát, ha kinyitják, talán a veszélyekből és a lehetőségekből egyaránt.