Access alkalmazás kialakítása dolgozói jelenlét nyilvántartására - Fabulya, Zoltán (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
Egyedi, testreszabott program szolgáltatásait tudjuk biztosítani az Access adatbáziskezelő program segítségével. Felhasználóbarát kezelőfelületekkel rendelkező alkalmazásokat fejleszthetünk programozói ismeretek nélkül. Áttekintjük egy portán hasznosítható, dolgozók mozgását nyilvántartó adatbázis fejlesztését: az adatok tárolását biztosító relációs adatbázis tábláinak és kapcsolatainak kialakítása, a szükséges lekérdezések, űrlapok, jelentések és makrók elkészítése. A programszerű működést biztosító beállításokkal bárki számára könnyen használható felületeket alakíthatunk ki a program egyszerű kezeléséhez.