Elégedettség-vizsgálat a Zemplén Kalandpark és az Oxygen Adrenalin Park látogatói körében - Boda, Eszter Judit; Müller, Anetta; Bácsné Bába, Éva (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
Modern világunk szűkölködik a szabad felhasználású idő mennyiségében, ezért nagy jelentősége van annak minőségi eltöltésének. Élmények szerzésére és a természet közelségére építenek a különböző kalandparkok, melyek közül az Észak-Magyarországi régió két meghatározó parkját vizsgáltuk a fogyasztói elégedettség oldaláról. Kérdőíves megkeresésünk fókuszában olyan szolgáltatási elemek meglétének fontossága és azzal való elégedettség állt, melyek specifikusan jellemzik a kalandparkok kínálatát. Kereszttábla elemzés és Chi2-teszt segítségével kerestük az összefüggéseket a fontosság és az elégedettség mentén. A vizsgálatok komoly összefüggéseket mutattak a két tényező között, melyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni az egyre kiélezettebb piacon, a megújulás és a vevők teljes elégedettségének érdekében.