Az innováció fogalmának és folyamatának teoretikus megközelítése - Vukoszávlyev, Szlobodan (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
világ fejlődése igencsak látványos folyamat, főképp, ha abból a szempontból nézzük,hogy hová jutott az emberiség az őskortól napjainkig. Ez a fejlődési folyamat, a folyamatos újítások,fejlesztések alapjaiban változtatták meg az emberiség életét. Ennek tükrében nemcsoda, hogy a közgazdaság-, gazdálkodás- és szervezéstudományok népszerű kutatási területei közé tartozik a fejlődésgazdaságtan és az innováció. A tanulmányban igyekszem átfogó képet adni az innovációfogalmi rendszeréről és megvilágítani az innováció, mint folyamat vagy társadalmi- gazdasági jelenség hátterében meghúzódó tényezőket. Bemutatom, hogy a XX. századtól kezdődően hogyan változott az innováció értelmezése, mi az, ami ma a gyakorlatban innovációnak tekinthető, miképp építhető be egy szervezet életébe az innováció és hogyan ágyazódik be az innováció megkerülhetetlenül az életünkbe.