Tejtermelés önköltségszámítási modellje egy vidéki szarvasmarha telepen - Halag, Ágnes (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
Egy vidéki vállalkozás tej önköltségének vizsgálatát végeztem el, összehasonlítva ameghatározó tejtermelő gazdaságok ágazati eredményeivel három év átlagában. Feltártam azeltéréseket. Vizsgáltam az alkalmazott költségkalkulációs sémát. Megállapítottam, hogy a telepennem alkalmazzák a változó és állandó költségek elkülönítését. Javaslatom az, hogy a költségekmegkülönböztetésére különös hangsúlyt kellene fektetni, illetve évközben is vizsgálni azokat, ígymég időben be lehet avatkozni a költségekbe, így a tej önköltségébe, közvetetten a jövedelemalakulására.