Access alkalmazás kialakítása ügyfélközpontú szolgáltatások nyilvántartására - Fabulya, Zoltán (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
Az Access adatbázis-kezelő program segítségével olyan alkalmazásokat fejleszthetünk, melyek egy egyedi, testreszabott program szolgáltatásait képesek nyújtani felhasználóbarát módon. Bemutatásra kerül egy visszatérő ügyfélkör számára rendszeres szolgáltatásokat biztosító cég nyilvántartását kezelő alkalmazás: az alapját biztosító relációs adatbázis táblái és kapcsolatai, a funkciókat biztosító lekérdezések, űrlapok, jelentések és makrók. Végül áttekintjük az egyedi programként működést jelentő beállításokat, mellyel bárki számára könnyen használható felületeket alakíthatunk ki a program egyszerű kezeléséhez.