Felsőoktatási szakképzésben résztvevők munkához kapcsolódó értékvilága - Miklós, Péter (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
A szegedi felsőoktatási szakképzésben résztvevők munkához kapcsolódó értékvilágát vizsgáló felmérés (2013) során a szerző a Donald E. Super által kidolgozott munka-érték kérdőív rövidített változatát használta. A Szegedi Tudományegyetem felsőoktatási szakképzésben résztvevő hallgatóinak értékstruktúráját vizsgálva látszik, hogy számukra kiemelkedően fontos a jó munkahelyi légkör, ugyanakkor azt is megállapíthatjuk, hogy az anyagiak és az intellektuális értékek is számítanak nekik. Jellemző rájuk, hogy tanulmányaikat nem szeretnék befejezni ezen a szinten. Érdekes azonban, hogy az altruizmus mindössze az ötödik helyre került a hat értékkör közül.