Logisztikai problémák megoldásának támogatása Excel 2016-ban - Hampel, Györgyi (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
A logisztika interdiszciplináris tudomány, számos területhez köthetően találkozhatunk vele. Energia, (alap)anyagok, félkész- és késztermékek, személyek, információk rendszeren belüli és rendszerek közötti áramlásának tervezésével, vezérlésével, szabályozásával, ellenőrzésével megvalósításával foglalkozik. Ma már a vállalkozások számítógépes függőségéről beszélhetünk. Számítógépes támogatás nélkül, ha nem is lehetetlen, de meglehetősen nehéz egy vállalkozás folyamatait tervezni, kézben tartani, irányítani. Az irodai programcsomagok részeként elérhető táblázatkezelők (is) alapfelszereléssé váltak a vállalati környezetben. Jelen publikáció célja bemutatni, hogy logisztikai problémák megoldásához hogyan járulhat hozzá egy korszerű, mai igényeknek megfelelő táblázatkezelő.