Szerzői kapcsolatháló-elemzés a családi gazdálkodásokról szóló publikációk alapján - Lengyel, Péter; Dani, Odett; Oláh, Judit; Popp, József (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
Kutatásunk során a családi gazdálkodásról szóló cikkek szerzőinek kapcsolati hálózatát elemeztük. A kapcsolatháló elemzés definíciója alapján makro szinten tettük ezt, hiszen ez vizsgálja az egyének közötti kapcsolatokat, illetve a közöttük lévő interakciókat. A minta alapját az 1976-2016 között ebben a témában írt 254 tudományos cikk adja. A cikkben a szerzői kapcsolatokat ábrázoló hálót mutatjuk be. Kutatásunkban arra kerestük a választ, hogy miért lehet hasznos a kapcsolathálóelemzés, illetve kik a legfontosabb szereplők a hálóban.