A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő helyi gazdaságfejlesztési szerepének értékelése - Kis, Krisztián; Förgeteg, Lívia (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2017)
Mórahalom Magyarország azon településeinek egyike, amely az elmúlt évtizedekben, jellemzően az elmúlt 15-20 évben, jelentős, mondhatni egyedülálló fejlődésen ment keresztül. A település az újonnan megjelenő és kibontakozó szükségletekkel összefüggésben képes volt meglévő, elsősorban természeti adottságainak (elsősorban a termálvíz), értékeinek újragondolására, tudatos döntésekkel és lépésekkel felhasználni azokat a helyi gazdaság fellendítése és az ott élők életminőségének javítása érdekében. Mórahalom turisztikai vonzereje alapvetően a gyógyfürdőre épül, ami az elmúlt másfél-két évtizedben a helyi fejlesztések alapjává vált. A megvalósított és folytatódó fejlesztések eredményeként a település olyan turisztikai értékajánlatot tud nyújtani a közönség számára, amely jelentős, évente növekvő mértékű turistaforgalmat generál, ami újabb munkahelyek létrejöttét és pótlólagos jövedelmeket eredményez a helyi gazdaságban.