Az új Ikarus-Skoda TR187.2 trolibusz Szegeden - Németh, Zoltán Ádám; Dózsa, Gábor (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2016)
Szegeden 2013-14 során álltak forgalomba az új Ikarus-ákoda Trl87.2-es típusú hazai fejlesztésű, 100%-ban alacsonypadlós, utastéri klímaberendezéssel is felszerelt csuklós trolibuszok. Az új trolibuszok akkumulátoros önjáró képességgel is rendelkeznek. A cikkben részletesen bemutatjuk a vontatási akkumulátorok fejlődésének világtrendjeit, méretezését trolibuszok számára, valamint azok működését különböző üzemi körülmények között. Összefoglalót adunk a járművek üzemeltetési tapasztalatairól, demonstrációs célú működésükről az Eliptic-projekt keretében. Egyben kitekintést nyújtunk a trolibusz üzem kiterjesztésének lehetőségeire önjáró üzemmódban, illetve az elektromos városi midibuszok vonali töltésének megoldására.