Földrajztanár szakos hallgatók Magyar-Szerb országhatársáv-képzete - elöfelmérés Szegeden - Balázs, Brigitta (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2016)
A szegedi földrajztanár szakos egyetemista hallgatók körében készült felmérés a mentális térkép kutatási módszertana alapján történt. A vizsgálat célja betekintést nyerni a földrajz szakos hallgatók Magyarország dél-keleti határvidékéről alkotott mentális képéről, valamint a hiányosságok feltárásával egy a későbbiekben reprezentatív mintán történő vizsgálat előkészítése, módszertani kidolgozása.