A horgászturizmus: lehetőségek és dilemmák - Székely, Andrea (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2016)
A turizmus különböző termékei közül a horgászturizmusra csak néha-néha fordul nagy figyelem. Mindemellett nem szabad elfeledkezni arról, hogy Magyarország természeti adottságai e tekintetben igen gazdagok: hazánk két fő folyója a Duna és a Tisza, különféle tavaink, illetve a Tisza XIX. századi szabályozásából visszamaradó Tisza menti holtágak kitűnő alapot nyújtanak a horgászathoz illetve a horgászturizmus kialakításához. A turizmus lehetőséget kínál minden településnek, területnek a természeti erőforráson történő fejlesztésre. A kutatás célja kettős: bemutatni a horgászturizmus kevés számú definícióját és elhelyezni azt a turizmus rendszerének egészében. Majd pedig rávilágítani néhány metodológiai problémára, mely a horgászturizmus kutatása közben gyakran felmerül.