Gyógyszerhamisítás elleni küzdelem elméleti és gyakorlati vonatkozásainak áttekintése - Katona, Kitti; Gál, József (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2025)
A gyógyszerek hamisítása napjainkban növekvő problémát jelent mind a terápiás felhasználás, mind pedig gazdasági szempontból. Az illegális vagy hamis gyógyszer mindamellett, hogy előállítása vagy forgalmazása bűncselekménynek minősül, a felhasználók egészségét is nagymértékben veszélyezteti. A hamisítás elleni küzdelem megoldásainak néhány gyakorlati megvalósítása (szerializáció, kötelező biztonsági elemek szerepe), a gyógyszerellátási lánc feladatai, a közforgalmú gyógyszertárak teendői és fejlesztési lehetőségei kerülnek bemutatásra.