A felújított okostelefonok piaca a fenntarthatósággal összefüggésben - Szűcs, Róbert Sándor (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2025)
A felújított okostelefonok piacának vizsgálata kiemelten fontos a fenntartható fogyasztás és a körforgásos gazdaság előmozdítása érdekében. Jelen tanulmány célja a felújított okostelefonok piacának globális és hazai jellemzőinek feltárása, a fogyasztói attitűdök és a marketingstratégiák elemzése. Az eredmények rámutatnak arra, hogy a fenntarthatóság iránti növekvő igény mellett a gazdasági és környezeti szempontok egyaránt meghatározók a felújított termékek piacán. A kutatás hangsúlyozza a felújított okostelefonok környezetbarát alternatívát jelentenek, ami hozzájárul az e-hulladék csökkentéséhez és a források hatékonyabb felhasználásához.