Egy egyetemi alapszak választásának néhány összefüggése ismertsége és feltételezett munkaerőpiaci értéke alapján - Ildikó; Szigethy, Péter (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2023)
A logisztika alatt, tágabb értelembe véve egy olyan menedzsmentszemléleti típust értünk, mely egy vállalat szakterületei közötti kapcsolatot, azok optimalizálását hívatott elősegíteni. Manapság, a fogyasztói társdalomban az igények kiszolgálása, a megfelelő helyen és megfelelő időben rendelkezésre állás kulcsfontosságú. Ezen tudományág szerteágazó komplex gondolkodást kíván. A tanulmány arra fókuszál, hogy a vizsgálatban kiemelt Logisztikai mérnök szakma esetében a leendő egyetemi hallgatók és közvetlen környezetük mennyire van tisztában a választott szakma tartalmával, mennyiben befolyásolja a döntést a képzés helyszíne, mennyire ismert a logisztikai képzések megjelenése a magyar felsőoktatásban. Kitérünk a képzés várható munkaerőpiaci értékére, illetve a specializációs lehetőségekre. A képzést követően, a munkaerőpiacon való elhelyezkedés is részét képezi tanulmányunknak.