Egy Szeged környéki mezőgazdasági kft. készletgazdálkodása – etikai vonatkozásokkal - Zsótér, Brigitta; Búrány, Árpád; Deák, Dalma (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2022)
A készletekkel való gazdálkodás ugyan más jelentéssel bír mezőgazdasági értelemben, mint egy kereskedelmi láncnál, de nem kevésbé fontos. Felvetődik a kérdés, hogy miért tartunk készletet? A legtöbb esetben a készlettartás célja a kereslet kielégítése, ugyanis a kereslet és kínálat nem előre meghatározott helyen és időben találkozik, hanem azt a külső körülmények alakítják. Így van ez a mezőgazdaságban is. Kutatásunk célja az egyszerű készletgazdálkodási módszerek bemutatása és összevetése a gyakorlatban megjelenő mezőgazdasági példán keresztül. Továbbá ennek etikai vonatkozásainak vizsgálata.