Leendő munkavállalók digitális kompetencia fejlesztése az üzleti szimuláció segítségével – a smart shop floor labor - Horváth, Annamária; Budai, László (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2023)
A vállalatok működéséhez kötődő, valamint a vállalati környezetben végbemenő infokommunikációs és technológiai fejlesztések, innovációk, digitalizált folyamatok, valamint egyre nagyobb mennyiségű adatok rendelkezésre állása az ellátási láncra is hatással van. Az ellátási lánc szereplőinek proaktívan szükséges felhasználni ezen innovációkat, amennyiben versenyképesek szeretnének maradni. Ehhez a jelenlegi, illetve leendő munkavállalók digitális kompetenciáit is fejleszteni kell a lehető leghatékonyabb módokon. A szimulációs oktatási környezetekben lehetőség van a legmodernebb, ipari környezetekben is alkalmazott eszközökkel, módszerekkel, technológiákkal dolgozni, így a digitális kompetenciák fejlesztése komplex módon valósul meg. Bemutatunk egy ilyen megvalósított oktatási környezetet, mely a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Robert Bosch GmbH. együttműködésével jött létre.