Napelemes szünetmentes aszinkron motorhajtás szigetüzemű inverterrel - Boros, Rafael Ruben; Bodnár, István (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2023)
A tanulmány egy szünetmentes aszinkron motoros hajtást mutat be, amely egy szigetüzemű napelem invertert is tartalmaz. A cikk kiemeli a két rendszer kombinálásának előnyeit és a szükséges rendszerelemeket. Ezenkívül bemutatja a teljes harmonikus torzítást és a működési paramétereket a különböző rendszertopológiákban. Az eredmények MATLAB szimuláció alapján jöttek lére.