Biomassza kazánok tüzelőanyagellátásának logisztikai folyamatai - Sass, Ádám; Gál, József (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2021)
Tanulmányunk biomasszával működő gőzkazán-rendszer tüzelőanyagának logisztikájáról, annak gyűjtéséről, szállításáról és kezeléséről szól. Bemutatja a szalmabála-kezelési rendszerek lehetséges működését, ideértve a bálák mennyiségének és minőségének ellenőrzését, nyomonkövetési eljárásait, a bálák manipulálását, kezelését, mozgatását a keletkezési helytől, a szállító járműveken át a raktárokig, sőt az üzemanyag-előkészítő rendszerig, a szükséges tárolási kapacitások és a szükséges járműforgalom szempontjaiból.