Pénzügyi kultúra felmérése az SZTE MK nappali tagozatos hallgatóinak körében - Major, Dóra; Zsótér, Brigitta (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2020)
Jelen kutatásban a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának nappali tagozatos hallgatóinak pénzügyi kultúráját és szocializációját, illetve pénzügyi és bankkártya használati szokásait vizsgáljuk. A kutatásban arra kerestük a válaszokat, hogy a felsőoktatásban tanuló fiatalok különböző demográfiai és szocializációs jellemzői miként hatnak pénzügyi attitűdjükre, szokásaikra és kultúrájukra. A tanulmányban kívánjuk ismertetni a papíralapú kérdőíves megkérdezés eredményeit.