Végzett hallgatók elvárt munkaerőpiaci kompetenciáinak vizsgálata - Kis, Krisztián; Hampel, György; Benkő-Kiss, Árpád (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2019)
Az egyetemi (kari) képzési kínálat és a végzett hallgatókkal kapcsolatos vállalati elvárások közötti kapcsolatokat, az igényelt kompetenciákat vizsgáltuk a tanulmányban. A vizsgálat primer adatfelvételeken (kérdőívek, interjúk) alapult. Az eredmények azt mutatják, hogy a szakmai kimenetek a vállaltok számára alapvetően megfelelnek, a képzéssel elégedettek. Számos szakmai és humán kompetencia iránti igény is erős, ezek képzési szerkezetbe történő integrálása a közeljövő kihívásai közé tartozik. Emellett a valós piaci igények folyamatos kihívást jelentenek a Kar számára a képzési szolgáltatásaink fejlesztésére.