Excel VBA függvények kialakítása háromdimenziós vektorok matematikai alkalmazására - Fabulya, Zoltán (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2019)
A háromdimenziós vektorokkal végzett műveletek számítógépes támogatottsága nem megfelelő. A sokak által használt Excel táblázatkezelő program sem rendelkezik testreszabott szolgáltatásokkal a vektorműveletekhez. Ezt a hiányosságot az Excel Visual Basic for Applications nyújtotta lehetőségekkel megszüntethetjük. Kialakíthatunk felhasználói függvényeket, melyekkel kiszámíthatjuk a vektorok matematikai alkalmazási területéhez kapcsolódó eredményeket: Vektor nagysága, abszolút értéke Két vektor által bezárt szög, illetve a szög koszinusza Két vektor skaláris szorzata Két vektor vektoriális szorzata Három vektor vegyes szorzata Az így elkészített függvények a megszokott módon elérhetők lesznek a táblázatkezelő programban, így biztosítva a háromdimenziós vektorok témakörébe tartozó matematikai számítások egyszerű elvégzését.