A cities: skylines városépítő szimulációs játék - Hampel, György (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
Szimulációs játékokat régóta alkalmaznak oktatási, tanulási célokra. A játékok vagy játék elemek használatát játékosításnak (gamifikációnak) nevezzük. Egyre színvonalasabb játékok jelennek meg, amelyek alkalmasak arra, hogy elősegítsék bizonyos tudás, vagy képesség elsajátítását és fejlesztését. A 2015-ben kiadott Cities: Skylines városépítő játék a várostervezés számos területén biztosít szimulációs lehetőséget. Erősségei: a település lakóinak és azok mozgásának, a közlekedésnek, valamint a városi közszolgáltatásoknak a modellezése. A programnak létezik oktatási változata is, amelynek segítségével tanulók az oktató irányításával egy város menedzselése során felmerülő problémákat elemezhetnek és oldhatnak meg. Bár a Cities: Skylines a valóságot leegszerűsíti, de ennek ellenére is alkalmas arra, hogy élvezetes módon betekintést adjon egy város tervezésébe, menedzselésébe.