Vitaminkészítmények fogyasztásának vizsgálata a Csongrád megyei kismamák és kisgyermekes anyukák körében - Lendvai, Edina; Haranghyné Pásztor, Andrea (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
Cikkünk témája a Csongrád megyei kismamák vitaminfogyasztási szokásainak vizsgálata. Kutatásunk első lépéseként célul tűztük ki, hogy feltérképezzük a kismamák fogyasztási szokásait és annak motivációit. Szakirodalomként a várandósok vitaminszükségletének feltérképezésével és a gyógyszerek speciális marketingjével foglalkoztunk. Kutatásunk alapja egy anonim kérdőíves felmérés volt, amelyet kétszáz édesanyával töltettünk ki. Ebben vizsgáltuk a terhességi vitaminfogyasztás, motivációját, vásárlási szokásait. Ezek segítségével egy általános képet alakítottunk ki a várandós vitaminokkal kapcsolatban.