A vállalat paradigma - Csányi, Tamás (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
A világgazdaság az IT és az ipar forradalmának hatására gyors átrendeződés folyamatában áll. Ez nem egyszerűen iparágak vagy országok, de a gazdasági intézmények szerepének változását is jelentheti. A cikk a tőke, a piac és a vállalat hármasára épülő paradigma esetleges változását elemzi. Következtetése az, hogy a vállalat szerepváltozása lesz erőteljes.