Gazdasági és kereskedelmi fejlődés a világban: Kína Afrika térképén - Erdeiné Késmárki-Gally, Szilvia; Neszmélyi, György Iván (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
A gazdasági globalizáció olyan átfogó folyamat, amely szinte teljesen átrendezte világgazdaságunk térképét a 21. századra. Ezt a lehetőséget Kína sikeresen meg is ragadta, mivel az elmúlt három évtizedben, a nyitás politikájának kezdete óta, gazdasága nagymértékű változásokon ment keresztül. Kína és a szubszaharai afrikai országok - elsősorban a kölcsönös gazdasági előnyökön alapuló - kapcsolata talán az egyik legérdekesebb napjainkban. Éppen ezért a szerzők e kapcsolatjellemzőit vizsgálták.