Családi gazdaságok fejlődési lehetőségei - Nagyné Demeter, Dóra (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
Az átfogó kutatás a mezőgazdasági termeléssel foglalkozó családi gazdaságok termelésistruktúrában elfoglalt valós pozícióját meghatározására, valamint a változásokat leíró folyamatokalapján a jövőbeli fejlődési lehetőségeiket feltárására irányult. A kutatás során az értékesítésilehetőségeket, valamint a szabályozási környezet változásainak hatásait vizsgáltam. Célom a családigazdaságok lehetőségeinek és fejlődési lehetőségeink feltárása volt. Az empirikus vizsgálat 2017-benkezdődött és 2018 tavaszáig tartott. Jelen tanulmányban az alábbi kérdésekre kapott válaszokatismertetem: Milyen forrásokból kívánják fejleszteni és bővíteni a gazdaságukat? Milyen humánerőforrás tényezők játszhatnak ebben szerepet?