Egy vidéki szarvasmarhatelep emberi erőforrásának vizsgálata - Halag, Ágnes (Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok, 2018)
Egy vidéki középvállalkozás szarvasmarhatelepének humán erőforrását vizsgáltam.Először a munkahelyi szervezettséget figyeltem meg. Adatokat gyűjtöttem a termelés tárgyi és humántényezőire, elemeztem a munkatermelékenységi mutatókat. Megállapítottam, hogy a tehénállománycsökkentésével romlanak a munkatermelékenységi mutatók. Javaslom a tehénállomány növelését amunkatermelékenységi mutatók javítása érdekében.